Starkt bokslut för Eskilstuna 2015 och skolan stärks med 18 miljoner kronor

Idag visade bokslutet för Eskilstuna ett starkt resultat för 2015. Resultatet slutade på 107 miljoner kronor för 2015. Tittar man tillbaka till P2(prognos 2) som visade på ett underskott för kommunen på hela 20 miljoner kronor så är detta en rejäl uppryckning. Bra jobbat!

Majoritetens tuffa åtgärder med bla inköpsstopp har visat resultat i flera led. Sedan har flera nämnder gjort ett riktigt bra arbete under hösten och minskat sina underskott genom olika åtgärder.

Detta starka resultat når vi endast tack vare alla medarbetare som har slitit och jobbat hårt inom kommun. Ett stort tack vill jag rikta till er alla.
Ett starkt resultat och stort överskott inom barn och utbildningsnämnden innebär att vi kan överföra ca 18-20 miljoner kronor från resultatet till årets budget. Denna förstärkning behövs inom skolan för att kunna möta de utmaningar som finns idag inom skolan.

  

I överskottet finns även delar av de pengar som staten skickade ut till kommunerna och Eskilstuna la 55 miljoner kronor på resultatet 2015.

Återigen ett stort tack och bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s