Gå och cykla eller buss till skolan

Fick innan jul ett brev från sonens skola där man berättade om arbetet att få fler elever att gå eller cykla till skolan. Detta arbete gjorde man på fler skolor i Eskilstuna och det är bra och viktigt anser jag av flera skäl och ett av dem är folkhälsan. Flera rapporter visar att barn och unga behöver röra sig mer.

I Eskilstuna får alla elever idag ett fritt busskort oavsett om man har skolan runt hörnet och inte behöver något busskort. Busskortet har fyra fria resor per dag och får inte användas av skolan till aktiviteter dvs utflykter etc.

Vi moderater vill att man ser över busskorten och inför avståndskriterie på x km. Det är så man hanterar busskort i många kommuner i Sverige och som vi gjorde tidigare i Eskilstuna.

Här finns det förmodligen en del pengar att omfördela från buss till skolan genom att införa avståndskriterie istället för att ha fritt busskort till alla. Vi måste hantera skattepengar på ett klokt och ansvarsfullt sätt.

Det är kul att skolorna jobbar hårt med att få eleverna att gå eller cykla till skolan medan politikerna vill att de istället åker buss. Lite svårt att inte le åt detta…

Detta är en fråga som måste lyftas under 2016.

FF_LK6_Flicka_pa_cykel_Svart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s