Vad är på gång och vad har hänt i Eskilstuna

Efter den senaste kommunfullmäktigemöte så får man nästa skämmas lite som förtroendevald i Eskilstuna. Vi kan stryka orden nästan och lite i meningen innan. Den längsta debatten den kvällen handlade, håll i er, om våra sammanträdestider 2016. Den debatten varade i nästan två timmar och tonläget var väldigt hård och som sagt det handlade om våra sammanträdestider i kommunfullmäktige 2016.

Man måste fråga sig själv följande hela tiden:

– Vilken fråga i Eskilstuna är den viktigaste jag skulle kunna jobba på just nu?
– Och om man inte jobbar på den, varför inte?

Nu dyker vi på några ärenden/saker….

Riktigt stolt och glad att Eskilstuna visade vad vi kan när det gäller att anordna stora evenemang. Extra glad bli man när hela evenemanget och staden får betyget A. Ser framemot slutrapporten kring hela evenemanget.

0 friidrott
Bra jobbat av alla delaktiga och alla Eskilstunabor som visade den verkliga sidan av vår stad.

Vi ”klubbade” under den senaste kommunfullmäktigemötet även flera viktiga beslut också..

– Detaljplanen för Verkmästaren 6 och 7. Nu är detaljplanen klar för området där nya högskolan ska byggas. Mycket viktigt för Eskilstuna.

– Avsiktsförklaring för Affärsplan Eskilstuna. Viktigt beslut för fler jobb, förbättrat företagsklimat och bra förutsättningar för företag att utvecklas i Eskilstuna. Nu ökar vi moderater och våra samarbetspartier tempot i arbetet för fler jobb. Samverkan mellan kommun och näringsliv stärks ytterligare med denna avsiktsförklaring. Riktigt bra och viktigt!

– Ny avtalsperiod mellan kommunen och Stockholm Business Region AB för näringslivs samarbete i Stockholmregionen.(Partnerskap i Stockholm Business Alliance) Stockholm Business Alliance (SBA) är ett partnerskap med 53 kommuner som arbetar tillsammans för att utveckla Stockholmsregionen och samlar regionen under det gemensamma varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Fokus ligger på att attrahera utländska investeringar till regionen.Detta är ett viktigt samarbete för att kunna få internationella investeringar och etableringar till vår stad.

Unknown

Detta visar att vi moderater och våra samarbetspartier satsar och fokuserar på att utveckla och skapa tillväxt i Eskilstuna.

Arenan och badhuset fortlöper enligt plan och de håller sig inom de ekonomiska ramarna också. Bra!

Vi har även beslutat att titta på ett alternativ till gällande utvecklingen av Skiftingehus. Skolan behöver renoveras och vi fick i nämnden innan sommaren fyra förslag och nu beslutade vi om ett till. Viktigt att vi lyfter på alla stenar inför en så stor satsning på skolan. Investeringsnivån ligger kring ca 190 miljoner kronor.

Häromdagen invigdes en helt ny skola i Eskilstuna, Skjulsta skolan. En riktigt fin och moderna skola som rymmer årskurs 3 till 6 idag. Nu är även de nya idrottshallarna i Skjulsta klara och det skapar utrymme för mer idrott i Eskilstuna. Bra satsningar!

Vid nästa kommunstyrelsemöte den 8 september kommer följande ärende beslutas. Klicka för att se dem här!

Detta var väldigt kort om vad som skett och sker. Har ni funderingar/frågor kring något, hör gärna av er!
Gillar att få frågor om vad som sker i vår stad, Eskilstuna.

Är så jäkla kul att Eskilstuna United visar vägen och toppar Allsvenskan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s