Dags att ta tillbaka områdena och skärpa straffen

Det är dags att vi tar tillbaka områdena ur de kriminellas grepp och skyddar alla de hederliga människor som får sina bostadsområden förstörda, bilar uppbrända och som upplever en otrygghet i vår stad. Eskilstuna kan mer…

Nu har vi fått rapporter nästa dagligen i media om olika typer av brott såsom bilar uppbrända, våldshandlingar i olika delar av Eskilstuna. Det är inte ok!

Dessa personer har tydligt visat att de inte vill vara en del av vårt Eskilstuna och samhälle och livnär sig genom att begå dessa brottshandlingar. Det handlar om rån, narkotikahandel, vapenhandel, våldshandlingar och bränna bilar för att nämna några.

Många av dessa personer bor fortfarande hemma hos sina föräldrar pga sin låga ålder. Föräldrarna har givetvis ett väldigt stort ansvar för sina barns uppväxt och uppfostran. Det är inte samhällets(skola) eller polisens uppgift att uppfostra barnen. Men föräldrarna behöver hjälpas och förmås att ta ett större ansvar för dem. Situationen i dag är ohållbar och det är dags att hitta nya vägar för att på ett tidigt stadium kunna ge rätt stödinsatser. Här har bl a skolan en mycket viktigt del att fylla för att skapa rätt förutsättningar för alla barn och unga att lyckas.

I de kriminellas värld uppkommer konflikter och deras sätt att lösa problemen är att skjuta varandra på öppen gata. Vilket är helt oacceptabelt och har nu skett ett par gånger i Eskilstuna. I skottlinjen riskerar oskyldiga medborgare som befinner sig på fel plats, vid fel tidpunkt att hamna.

Detta är helt oacceptabelt att dessa element får springa omkring och skapa denna otrygghet i vår stad!

Detta är ett samhällsproblem som vi alla måste ta på allvar för att skapa ett tryggare och öppnare Eskilstuna.

Jag har tidigare skrivit om att skärpa straffen och se över den straffrabatt vi har i Sverige.

Nu verkar det tydligen finnas gott om vapen i omlopp i Eskilstuna och Sverige och det enda sättet för att de ska avstå att bära vapen och att antalet vapen blir färre är att skärpa straffen för vapenbrott ytterligare. Vill vi nå resultat så bör vi också se till att vi har rätt verktyg och straff.

Påföljderna måste vara mer kännbara för vapenbrott!

Det ska inte heller vara rimligt att grovt kriminella med enormt långa straffregister kommer ut ur fängelset efter kortare tid än den utdömda tiden. De ska på ”ren svenska” helt enkelt sitta av hela fängelsestraffet.

Bilbrand-Kvarnholmen

Läs denna som gav mig inspiration och kraft att fullfölja mitt utkast…

2 reaktioner på ”Dags att ta tillbaka områdena och skärpa straffen

  1. Så blir det när alla politiker bara blundar och inte lyssnar på folket! Tråkigt nog så är det nog redan försenat att få ändring på detta samhälle! Räkna med att det bara kommer bli värre! Känner väldigt stor oro för hur mina barn ska få det i framtiden i denna staden! PEACE AND LOVE TO YOU ALL! Från en orolig Eskilstuna bo!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s