Är det panik? Eskilstuna Energi&Miljö dumpar hyror för kretsloppsgallerian (ReTuna)!

Vi moderater har inte varit några anhängare av kretsloppsgallerian(ReTuna) eftersom det är ett riskprojekt med skattebetalarnas pengar. Kalkylerna visade tidigt på stora underskott och svårt att få hyresgäster. Ändå bankade den förra majoriteten genom riskprojektet med miljöpartiet i spetsen.

Vad gör man nu? Jo, man dumpar tydligen hyrorna och konkurrerar ut de privata fastighetsägarna med skattepengar. Det ska in bla tandläkare, skomakare, hantverkare och frisörer. Vem tog detta beslut? Som moderat är detta helt åt skogen och det bygger inte ett starkare näringsliv i Eskilstuna om kommun ska konkurrera genom att dumpa hyror. Detta är inte ok!

Hur ofta har vi moderater sagt att vi inte ska leka företagare med skattebetalarnas pengar!

Skärmavbild 2015-07-06 kl. 20.03.06

Skärmavbild 2015-07-06 kl. 20.03.41

En reaktion på ”Är det panik? Eskilstuna Energi&Miljö dumpar hyror för kretsloppsgallerian (ReTuna)!

 1. Bekämpa förluster i välfärden

  Vänsterpartiet(V) tillåts inte att medverka i den nuvarande minoritetsregeringen Löfvén på grund av sina öppet extrema åsikter av förbudskaraktär i vissa ekonomiska frågor. Däremot förekommer valtekniska budgetöverenskommelser med regeringen som i praktiken gynnar Vänsterpartiet. Ett exempel är hanteringen av till synes oskäliga övervinster och påstådd skatteflykt inom vissa privata välfärdsföretag. Kärnproblemet från vänsterhåll utgörs av det faktum att vissa privata välfärdsföretag har varit framgångsrika i sin affärsverksamhet och till sina affärsrisktagande aktieägare lyckats leverera ett skäligt naturligt ekonomiskt överskott. Den politiska skiljelinjen handlar i praktiken om att extremvänstern hellre ser förluster än överskott i skattefinansierade affärsverksamheter. Vänsterpartiet(V) käbblar ständigt om att vinster hos privata välfärdsföretag i princip utgör en stöld från uppdragsbeställande myndighet – kommun, landsting eller staten. Vänsterpartiet gillar helt enkelt inte privata framgångsrika välfärdsaktörer. Om någon är bov i dramat så är det den offentliga myndigheten och dess upphandlingsenhet! Frågor kring påstådd skatteflykt är en författningsmässig fråga som inte hör hemma i denna välfärdsdebatt.

  Sällan eller aldrig kritiseras de offentliga beställarna för undermåliga förfrågningsunderlag inför konkurrensupphandling och efterföljande kontraktsöverenskommelser. Detta är ett allvarligt systemfel som måste bemötas och åtgärdas genom professionell kompetenshöjning hos beställarna! Bland obildade politiker utan praktisk förankring i den hårt utsatta konkurrensen i det privata näringslivet är det alltför lätt att sammanblanda levererade välfärdstjänster med ofta felaktigt subjektivt påstådda kvalitetsbrister hos dessa tjänster. I affärsuppgörelserna mellan offentligt styrd beställare och affärsmässigt genomförande privat utförare anklagas ofta de senare för fusk och undermålig leveranskvalitet. Detta är skamligt!
  Ansvaret för påstådda förluster i offentliga tjänsteupphandlingar i välfärdssektorn vilar enligt Vänsterpartiet på de duktiga och framgångsrika företag som med fokus på egenutveckling, nöjda medarbetare och brukare lyckats med konststycket att leverera en viss överlevnadsvinst, vilken är nödvändig för fortsatt samhällsviktig och konkurrensutsatt verksamhet enligt Lagen om Offentlig Upphandling! Vänsterpartiet borde skämmas för att anklaga hårt arbetande välfärdsföretag för osunt beteende. Anklaga istället de offentliga beställarna för bristande upphandlingskompetens! Där uppstår förlusten!

  Hans-Erik Fredbäck (M)
  Äldrepolitisk strateg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s