Inte riktigt rätt prioritering och definitivt inte en kommunalverksamhet

Sitter och väntar på tåget till Stockholm och Skolriksdagen som SKL arrangerar. Har precis kommit till centralstationen i Eskilstuna efter ett majoritetsmöte om kommunens ekonomi och dess utmaningar. Vi står inför tuffa utmaningar, men vi kommer lösa det. 

Sätter mig ner och ser denna skylt och tänker tillbaka när beslutet om detta togs av förra majoriteten i Eskilstuna.

  
Vi moderater var emot beslutet att kommunen skulle garantera förlusttäckning av denna verksamhet och vill att näringslivet skulle ta hand om biljettförsäljningen. Det fanns intressenter för det i Eskilstuna och det hade blivit mycket bra. Men icke sa nicke utan detta skulle vara en verksamhet som kommun skulle vara del av tyckte man från förra majoriteten och lovade skattepengar till en verksamhet som SJ vill bli av med.

Nu står vi inför stora besparingar inom kommun, men hit rullar det pengar som kunde ha gått till skola, vård och omsorg. Alla har vi våra prioriteringar…..

En reaktion på ”Inte riktigt rätt prioritering och definitivt inte en kommunalverksamhet

  1. Det finns säker ”många hål i hinken”. Nu spottar vi i nävarna och försöker få med S på en strukturell översyn av kommunens kärnuppgifter och organisation. Eskilstuna står inför en mycket tuff demografiskt betingad brist på skattenintäkter. Fler yngre och äldre (65+) måste uppmuntras att välja arbetslinjen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s