Nu börjar arbetet i den nya majoriteten i Eskilstuna

Det har nu gått en vecka sedan Eskilstuna fick en ny majoritet. Eskilstunas nya majoritet består nu av socialdemokraterna, centerpartiet och moderaterna. Det har varit en intensivt och hektisk period de senaste dagarna och det har gått väldigt bra eftersom S+C+M varit lösningsorienterade. Samarbetet mellan partierna har präglats av stor framåtanda, öppenhet och glädje.

Igår hade vi vårt första kommunfullmäktigemöte som majoritet och jag måste erkänna att känslorna inombords var många. Under mötet antogs bla årsplanen för 2015 och alla val av ledamöter till nämnder och kommunala bolag valdes. Jag fick förtroendet och ansvaret att bli ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och 2:e vice i kommunstyrelsen. Det kommer bli spännande och kul att med den nya majoriteten ta sig an de utmaningar som Eskilstuna står inför.

Ska försöka hålla denna blogg levande med inspel och upplevelser. Trevlig helg!

En reaktion på ”Nu börjar arbetet i den nya majoriteten i Eskilstuna

  1. Utspel på faktagrund bör ligga före ”inspel”. Ta befälet Jari, så att det blir jämvikt. LOV:en blir en viktig ledstjärna, liksom en vassare kommunorganisation, där medarbetarna får visa vad de lärt sig på kurserna om ”modigt medarbetarskap”. Varje medarbetare kostar 1 miljon/år. Motsv, ca 3 st Volvo V70 per år! En rejäl nollbasstudie bör inledas omgående. Nivåer: 1-måste enligt lag, 2 – bör enligt beprövad erfarenhet, 3 – kan accepteras av mycket speciella anledningar. Egen regi kontra upphandling? ///H-E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s