Tror inte på tvång, gör du?

Tanken på det här med obligatoriskt gymnasium, nya S-förslaget, känns ingen vidare enligt mig. Vi behöver inte mer tvång i skolan utan en skola som motiverar och engagerar våra elever. Omotiverade elever måste få engagemang och motivation, hjälp och stöd och rätt utmaningar. Och framförallt möjlighet att påverka sin egen framtid. Tvång är sällan rätt väg att gå enligt mig.

skola

Vi måste ha en grundskola som ger våra elev rätt kunskaper och förutsättningar att klara och känna sig motiverade för studier på gymnasiet.

Ett obligatoriskt gymnasium kommer inte innebära att fler får börja ett nationellt program. Många får istället, ofta tröstlöst, fortsätta att reparera luckorna från högstadiet. Inget pekar heller mot att ett obligatorium skulle hjälpa för den lilla grupp som helt struntar i att delta i undervisningen. Problemet finns redan på högstadiet, och där hjälper inte skolplikten.

Vi vill skapa Sverige bästa skola i Eskilstuna. Resan börjar redan i förskolan och då är det viktigt med mindre barngrupper och hög personaltäthet. I dag har Eskilstuna stora barngrupper och låg personaltäthet jämfört med riket. Det vill vi råda bot på genom att bygga fler förskolor, tillföra mer resurser för fler händer och attrahera fler fristående aktörer.

Grundskolans skolpeng ska upp till riksnivå. Eskilstuna har en lägre skolpeng och det innebär bla att rektorn inte har möjlighet att anställa tex specialpedagoger, skolsköterska, kurator eller fler lärare. Vi kommer höja skolpengen vilket ger mer resurser till rektorn och skolan att göra detta. Vi vill också införa lärarsekreterare för att underlätta pappersbördan för lärarna i Eskilstuna och stärka ledarskapet.

Det är dags för en förändring i Eskilstuna! Vi ska ha en skola som ser alla och glömmer ingen!

Du bestä(m)mer den 14 september!

En reaktion på ”Tror inte på tvång, gör du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s