Bra att företag berättar vilka konsekvenser ett maktskifte kan få…några rader SJ också

Anser att det är bra att företag beskriver vilka konsekvenser företaget och de anställda får vid ett eventuellt maktskifte. De har all rätt att göra det och bör diskutera viktiga valfrågor. Det kan väl inte vara så att den andra parten dvs facket har monopol på det. Vad jag kan minnas så har LO pumpat in STORA pengar i ett partis valrörelse och tyckt mycket i olika valfrågor. Jag förvånas att det blir en sådan storm kring vad en VD tycker i en viktig valfråga.

Det är valår och socialdemokraterna bombar ut olika utspel som måste få väljarna att bli helt snurriga. Första ska man spara 10 miljarder på myndigheterna vilket skulle innebär att många skulle bli utan jobb.
Sedan går man ”bananas” för att SJ fullföljer sin plan som SJ presenterade förra året som ska spara 1 miljard kronor på tre år. Att lägga ner resebutikerna vilket tyvärr drabbar även Eskilstuna är anpassning till marknaden eftersom endast 4 procent av biljett försäljningen sker via dessa. Alla vet också att SJ får konkurrens på lönsamma linjer och att biljettpriserna kommer bli lägre för oss resenärer. När det gäller förseningar som drabbar oss resenärer så står Trafikverket för ca 60 % av alla förseningar dvs inte SJ fel. 6 % av förseningarna beror på SJ. Avkastningskravet som hamnade i fokus är sedan 2005 10 procent. Staten fick 2012 157 miljoner och 2011 12 miljoner i avkastning från SJ dvs pengar som gick till statskassan. Mycket eller lite får alla själva avgöra. Gäller att se det verkliga problemet. Ren populism från socialdemokraterna gällande SJ.

En reaktion på ”Bra att företag berättar vilka konsekvenser ett maktskifte kan få…några rader SJ också

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s