Märkliga argument av (s)-majoriteten i Eskilstuna

testbarnHäromdagen behandlade kommunstyrelsen en ansökan om bidrag för en fristående förskola som vill starta verksamhet i Eskilstuna. Förskolan vill starta upp verksamheten i stadsdelen Stenby. Enligt ansökan så skulle förskolan ha 80 barn som mest i sin verksamhet. Eskilstuna har idag för stora barngrupper och fler barn ska in i förskolan under året. Det innebär att vi har ett stort tryck på att skapa flera förskoleplatser och minska barngrupperna. Med detta jobbar barn och utbildningsförvaltningen frenetiskt med för stunden. Då är denna ansökan bra eftersom den skapar fler nya förskoleplatser i Eskilstuna. Men icke säger den socialdemokratiska majoriteten i Eskilstuna och har två ”tunga” skäl till varför de säger nej.

Den första är att detta konkurrerar med de kommunala förskolorna och kan bidra till att någon/några avdelningar eventuellt får stänga. Ni läser rätt! Det är inte första gången vi får detta argument när det gäller fristående skolor.

Andra argumentet är att lokalen enligt kommunen endast är lämplig för 60 personer. Det baserar kommunen på att de tidigare har haft verksamhet i dessa lokaler. När man läser igenom hela ärendet så upptäckte jag att det inte finns något papper från räddningstjänsten att lokalen är anpassad för 60 barn. Däremot finns en blankett som förskolan fyllt i där kommunen säger att ”elever/barn ska ha en yta på 7,5 kvm” dvs kommunen har satt ett mått på hur stor yta det ska finnas för varje barn. Nu råkade det vara så att enligt ansökan så skulle varje barn få 9,12 kvm på denna tilltänkta förskola. Helt horribelt att använda ett argument som inte håller längre än så här.

Vi moderater och övriga allianspartier ville återremittera ärendet för att få klarhet i detta med lokalens storlek. Men icke, sa den socialdemokratiska majoriteten och avslog ansökan. Så går det till i Eskilstuna!

Moderaterna tillsammans med alliansen har stora satsningar på förskolan i Eskilstuna i sin budget. Vi satsar stort på bla minska barngruppernas storlek och en utbyggnad av fler förskoleplatser. Det börjar i förskolan för våra barn och elever!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s