Bra förslag kring ungdomstjänst

Blev riktigt glad över de förslag kring ungdomstjänst och människohandeln som statsminister Fredrik Reinfeldt lyfte i sitt jultal häromdagen. Har själv erfarenhet av att ta hand om ungdomar som fått ungdomstjänst i Eskilstuna. Det som slog mig under samtal med ungdomarna var att det var väldigt stora svängdörrar kring deras ungdomstjänst. Första och främst sa de att de kunde välja om de skulle göra ungdomstjänst eller inte. Det fick mig att blir väldigt förvånad eftersom brotten de var dömda för inte var några småbrott direkt. Sedan kom nästa överraskning i våra samtal och det var att de kunde fördela ut tidsfristen hur de vill dvs att de kunde avtjäna den när de hade tid, lite elakt sagt. Har under mina träffar med bla justitieminister Beatrice Ask nämnt problemen med ungdomstjänstens brister och hon har hela tiden visat ett stort intresse kring frågorna. Det är bra att samtycke från den unge tas bort och att en tidsfrist införs. Övertygad om att även ungdomarna som blir dömda till ungdomstjänst även gillar tydligheten.

Under mina samtal med ungdomarna som var mycket öppna och intressanta så kunde man tydligt se att man har ”missat” dessa ungdomar i skolan och att de sökte en förebild och bekräftelse. Jag hade aldrig några problem med de ungdomar som gjorde ungdomstjänst och de sköte sina uppgifter mycket bra.

Sedan är det mycket bra att man skärper straffen för köp av sexuella tjänster kopplat till människohandeln och köpa av sexuella handlingar av barn. Det ska vara kännbart!

5 förslag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s