Ordet parkering skapar debatt i Eskilstuna

Ordet parkering skapar alltid en debatt i Eskilstuna. Det räcker att cykla runt i Eskilstuna så förstår man varför det skapar debatt. Eskilstuna är indelad i olika biljettområden och där varierar tiden för avgiften. Precis detta har fått folk att reagera på hur man har tänkt kring tiden för avgiften. Det kan väl inte ha varit meningen att göra det svårare för Eskilstunaborna och besökare att parkera sin bil i vår stad. Nu har jag kikat på de parkeringar som kommun ansvarar över i Eskilstuna.

Parkering

Vi tittar närmare på några exempel kring detta med tiden. Om man parkerar i ett bostadsområde så ska man betala för tiden mellan 8-22 vardagar och 8-15 lördagar. När man är i centrum och Munktellstaden så varierar tiden mellan 8-18 och 8-20 vardagar och 8-15 lördagar. Frågan som ständigt dyker upp är varför man behöver betala till kl.22 i ett bostadsområde men endast till kl.18 på tex Värjans parkeringsplats mitt i centrala Eskilstuna. Frågan är befogad!

 

 

Elaka tungor säger att det är till kl.18 eftersom förtroendevalda har möten på kvällarna så slipper de betala efter kl.18 men bor du i ett bostadsområde som tex på Norr eller Söder så ska man betala till kl. 22.

Detta är inte okey anser jag. Jag vill se att tiden för avgiften i bostadsområden är tex kl. 9-17 vardagar och ingen avgift alls på lördagar.Det ska vara lätt att bo i Eskilstuna och ha bil. Inte tvärtom!

 

 

2 reaktioner på ”Ordet parkering skapar debatt i Eskilstuna

  1. Avgiften skall vara till kl 22 annars blir det som det var tills helt nyligen på Vedbergsgatan . Det var nästan omöjligt att ta sig in eller ut till sin tomt.Besökande till sjukhuset och sjukhusets personal parkerade på Vedbergsgatan vilket jag förmodligen inte tror var meningen när det finns ett parkeringshus med tomma platser alltid.Det skall vara avgift på lördagar för de boendes trivsel. Det måste gå att komma fram på gatan. Jätte bra att det har blivit parkeringsautomater här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s