Politik ska skapa förutsättningar för företagen att växa och anställa

Man kan höra dagligen hur vissa politiker ska fixa jobb både här och där. I min värld så är uppgiften att fixa förutsättningar för att kunna få företagen att växa. Jobben skapas av företagsamma personer och företag, inte av politiker. Det gäller att skapa jobbskapande åtgärder som får företagen att anställa fler och växa. Regeringen har genomfört flera jobbskapande åtgärder som sänkt arbetsgivaravgift för unga och sänkt restaurangmoms. Sänkt restaurangmoms har skapat flera nya jobb i Eskilstuna. Enligt årredovisningen för 2012 kommer 1/3 av de nya jobben i Eskilstuna från restaurangnäringen och det mycket tack vare den sänkta momsen. Det är en jobbskapande åtgärd!

Det räcker att ställa sig en så enkel fråga som, hur skapar vi bättre förutsättningar för företagare att skapa nya jobb?

Jag är övertygade om att vi skulle få fler jobb om det blir enklare och tryggare för företagare att anställa. Här finns det många områden som man bör se över bla LAS och sjuklönen. De flesta jobben skapas i småföretagen och då ska det vara enkelt och tryggt att anställa.

Tittar vi på Eskilstuna så ska det vara enkelt att få svar och besked från kommunen i olika frågor. Tillsyn och kontroller ska samordnas så företagen slipper många besök under året. Avgifterna ska vara rimliga för företagen. Vill att tjänstegaranti införs i Eskilstuna för att säkerställa snabb service till företagen i Eskilstuna. Vi måste bli mer företagsvänliga och inte bara snacka om det. Det krävs handling!

Sedan måste vi bli bättre på att stimulera ungdomar att bli företagare och därmed arbetsgivare. Då ska de känna att det är enkelt och tryggt att vara arbetsgivare.

Lite kort om tankar kring företagande och jobbskapande åtgärder.

Dags att stänga av musiken, lyssnar på en bra låt med Miss Li (No one sleeps when I´m awake). 🙂 Möte med partiet väntar nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s