Prognos visar på -19.8 miljoner för Parken Zoo 2013

Under tisdagen när vi hade arbetsutskott så fick vi på sittande möte delårsrapporten för Eskilstuna kommun. I den kunde vi läsa att prognosen för Parken Zoo visade på ett underskott på hela -19.8 miljoner kronor för 2013. Ni läser rätt! En hisklig summa pengar som vi skattebetalare får täcka upp via vårt energibolag, Eskilstuna Energi och miljö. Det är inte bra! Vi moderater har tillsammans med alliansen flera gånger lyft frågan om att sälja Parken Zoo, senast genom en motion som fick avslag av den socialdemokratiska majoriteten. Parken Zoo är ingen kommunal verksamhet och kommun har genom åren inte varit någon bra ägare. Det är bara att minnas skandalen i höstas.

I dagens tidning säger kommunstyrelsens ordförande att förlusten var större 2008 och då uppgick den till – 28 miljoner. Men då ingick badverksamheten i Parken Zoo. Idag ligger badverksamheten i ett eget bolag sedan 2010. Badverksamheten genererar årligen en förlust på ca 10 miljoner. Så prognosen på -19.8 miljoner är riktigt stor!

Man påstår också att man visste att detta skulle bli ett sk skitår. Då är den stora frågan varför syns det inte i budgeten? Man kan reviderar en budget och det har man inte gjort. Det visar att man har trott att man ska nå budgeten och nu visar det sig att man totalt har misslyckats. Lite svårt att endast skylla på skandalen. Det krävs åtgärder! Nu har man från Parken Zoo bråttom att sälja badet vid Parken, men den vill inte Bad AB köpa så nu ligger bollen hos kommunfastigheter misstänker jag. Fortsättning följer kring den frågan…

Som vi alltid har sagt, sälj Parken Zoo till en aktiv ägare som utvecklar verksamheten. Parken Zoo är ingen kommunal verksamhet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s