Badhus och stöd till tomtköp i Eskilstuna

Under den senaste tiden så har badhuset varit ämne för en livlig debatt i Eskilstuna. Vi moderater har tillsammans med alliansen tydligt visat att vi anser att byggnationen för ett nytt badhus har skenat när det gäller storlek och kostnad. Man kan säga att ”när man käkar blir aptiten större”! När vi påtalar detta för den socialdemokratiska majoriteten så anklagas vi för att förstöra, förhala och försena. Detta är helt absurt att från majoriteten påstå sådana saker när man tar ansvar för Eskilstunas utveckling och ekonomi. Vi har också varit mycket kritiska till det ekonomiska underlaget för badhuset. Det finns många frågetecken kring delarna som rör intäkter och kostnader i kalkylen. Man påstår att hyresersättningen från kommunstyrelsen kommer hamna mellan 10-13 miljoner årligen de första 15 åren. När man tittar i kalkylerna så hamnar vi på ca 14 miljoner i snitt årligen de första 15 åren. Sedan får vi inte glömma att Eskilstuna kommunkoncern kommer ge ett stöd på 10 miljoner årligen i 33 år. Efter sommaren presenterade vi från alliansen olika förslag på att minska kostnaderna samt storleken på badet. I vårt förslag ville vi se över storleken av bassängen, biytorna och antalet multibassänger. Vi har sedan länge också hävdat att placeringen inte är bra eftersom markförhållanderna driver upp kostnaderna. Vi ville även utveckla Parken Zoo badet som är en 50 meters bassäng utomhus. Genom våra förslag så skulle det finnas utrymme för ett bad till i Eskilstuna. Vi ville också att man skulle utreda möjligheten till att bygga bla bostäder ovanför badet. Under förra veckan så beslutade kommunfullmäktige att avslå vår begäran om att se över storleken samt kostnaderna för ett nytt bad.

Under hösten väntar nästa stor investering i Eskilstuna nämligen en ny arena. Vi kommer enligt tjänstemännen få ett förslag på en prislapp i september.

Igår satte man nästa kaffet i halsen när man fick höra socialdemokraterna i Eskilstuna tala om att kommun ska stödja privatpersoner vid köp av tomt. Deras förslag innebär att Eskilstuna kommun ska agera bank. Låt mig påminna er om Fannie Mae och Freddie Mac. Förslag som äventyrar Eskilstunas ekonomi är inte att ta ansvar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s