Då sprack budgeten för isstadion med råge

Igår så hade kultur och fritidsnämnden möte och ett av ärendena var isstadion och dess om- och tillbyggnad. Det som ska göras på isstadion är att man byter platta och tar bort den gamla ammoniakanläggningen(en miljöfara) samt bygger till en ny ishall intill den befintliga. Så långt allt ok. Budgeten för detta var satt till ca 41 miljoner kronor. Men denna budget var av olika anledningar helt fel kalkylerad. Häromveckan fick ledamöter i nämnden veta att budgeten inte skulle hålla utan att prislappen skulle landa runt ca 60 miljoner kronor. Igår på mötet så var prislappen ca 72 miljoner kronor. Man häpnar över hur man budgeterar objekt inom kultur och fritid. Från 41 miljoner till 72 miljoner!

Att man sedan från den socialdemokratiska majoriteten säger som förklaring att man haft svårt att jämföra priset med något annat projekt så blir man förvånad. Finns det inte ishallar på flera orter i Sverige? Detta är inte ok!

Man kan konstatera att här har man brustit rejält i budgetarbetet och inte tagit ansvar ekonomiskt.

Alliansen vill återremittera ärendet för att få till ett bättre anbudsförfarande men det sa den socialdemokratiska majoriteten nej till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s