Några ord om förskolan och klotter

Eskilstuna har stora utmaningar inom förskolan idag. Vi har för stora barngrupper, personaltätheten bör vara bättre samt att sjukfrånvaron ökar och är hög. Trots att Eskilstuna fått fler förskoleplatser och några fristående förskolor har etablerat sig i kommun.

Enligt en prognos från förvaltningen kommer det vara en stor efterfrågan av förskoleplatser framtill 2015 med ca 300 platser. Då ska vi veta att detta är en prognos och att Eskilstuna är en kommun som ökar i antalet medborgare hela tiden. Moderaterna har tillsammans med Alliansen i Eskilstuna visat i budget år efter år att förskolan är prioriterat genom satsningar på att minska barngrupperna samt investeringar på att skapa fler förskolor. Vi har också påpekat att kommun måste bli bättre på att attrahera fristående förskolor att etablera sig i Eskilstuna. Förskolan är viktig för våra barn och föräldrar och måste få rätt förutsättningar för att utvecklas och skapa en bra miljö för både barn och personal. Läste en intressant artikel idag där man tar upp att fler och fler barn börjar i förskolan tidigare och att förskolan blivit en del av skolväsendet.

Calle supernöjd på dagens bollskola

Har under helgen tagit bilder från olika platser i Eskilstuna där det finns gott om klotter. Detta är ett stort problem i Eskilstuna och måste stävjas. En intressant fråga är, hur många har polisen fått fast och vad blev följden för personerna som klottrade? Här några bilder på väg till Calles bollskola idag. Calle var riktigt glad idag när han träffade kompisarna på bollskolan som Eskilstuna City har på Årby IP.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s