Eskilstuna är en kommun som ska finnas i topp tio på rankingen

Idag släpptes den årliga rankingen gällande företagsklimat från Svenskt Näringsliv. Denna ranking visar hur företagsklimatet är i de 290 kommuner i Sverige. Eskilstuna har sedan valet 2010 sjunkit konstant i denna ranking. Nu är det inte många placeringar kvar till plats 290 när årets placering blev plats 237.

Vi moderater har genom åren lagt fram förslag på åtgärder för att skapa ett bättre företagsklimat i Eskilstuna genom bla utmaningsrätt och tjänstegarantier. Dock så har vi fått kalla handen från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Vi fick bifall på motionen om att införa företagslots i kommun vilket i förlängningen kommer skapa en väg in och förbättra servicen för våra företagare i Eskilstuna.

Eskilstuna har förbättrat sig inom några områden i rankingen och det är bra, men vi har även försämrat oss i nästa lika många vilket är mindre bra.

Eskilstuna ska ligga i topp-10 på den här listan! För att Eskilstuna ska kunna fortsätta växa, så krävs det ett bättre företagsklimat. Vi behöver fler nya företag, fler nya jobb.

Men det återstår mycket arbete innan vi kan vara nöjda. Att ligga på plats 237 är pinsamt för en kommun av Eskilstunas mått. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har gemensamt tagit bort alla ambitioner om konkurrensutsättning och alternativa driftsformer i kommun.

Vi måste ha en mer öppen attityd till konkurrensutsättning, sluta bedriva osund konkurrens gentemot det privata näringslivet. Har också med attityder att göra. Såväl politiker som tjänstemän måste inse värdet och betydelsen av ett växande och framgångsrikt lokalt näringsliv. Den här undersökningen visar än en gång att Eskilstuna kommun måste ta frågorna om det lokala företagsklimatet på högsta allvar.

Vi moderater kommer fortsätta vårt arbete med att förbättra företagsklimatet i Eskilstuna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s