Eskilstuna behöver mer valfrihet och mångfald

Nu när s-kongressen är avslutad ser man tydligt att Socialdemokraterna nu valt att sätta kommunpolitikers makt framför människors möjligheter att välja den skola, vård och omsorg som passar de egna behoven bäst. Detta är ingen större nyhet om man ser på Eskilstuna. Här har man konsekvent sagt nej till välfärdsföretag verksamma inom bl.a skolan och det slå hårt mot såväl människors valfrihet som viktiga arbetstillfällen.

Imorgon tisdag har vi i kommunstyrelsen tre ärenden gällande ansökan om att starta(1) samt utöka sin skolverksamhet(2) från fristående skolaktörer i Eskilstuna. Här säger socialdemokraterna nej till alla tre ansökningar.

Ärligt, vem vill ha en maktförskjutning från individen och familjens köksbord till kommunhuset!

Vi moderater är istället helt övertygade om att arbetet för högre kvalitet i välfärden går hand i hand med satsningar på mångfald och goda möjligheter till valfrihet för människor.

.

4 reaktioner på ”Eskilstuna behöver mer valfrihet och mångfald

 1. Jari! Svårt att ta ställning till detta för oss ”lekmän” utanför kommunhuset. Vilka bevekelsegrunder har S för sitt avslag? Fakta? Detta är inte direkt en köksbordsfråga! Vi har valt Er förtroendevalda för att företräda oss. Reservera Er (Alliansen) men respektera majoritetsbeslutet. Mångfald = summan av enfalder är inte heller bra. Beslut skall fattas på sakliga grunder, som ska presenteras öppet i god tid innan(!) beslut fattas. Jag ”roar” mig ibland med åsikter/debattinlägg i lokaltidningen, men min tid medger inte att jag på egen hand ska gräva i KS arkiv! Ni (Alliansen) får inte komma dagen innan – som Du nu gör – med viktig beslutsinformation! Ni är betalda för att jobba vid fronten och vid behov och möjlighet hålla Era medlemmar informerade. Som nu ofta är fallet kommer jästen efter degen. Varför?
  I all välmening!
  Hans-Erik

  • Hej Hans-Erik,

   Tack för dina synpunkter!

   Varje år vid denna tidpunkt ska kommun yttra sig till Skolinspektionen gällande ansökningar från fristående huvudmän som vill starta en skolverksamhet i Eskilstuna. Brukligt är att barn- och utbildningsnämnden yttrar sig innan KS. Denna gång så blev det endast ordförandebeslut från majoriteten. Yttrandet blev som det brukar bli nämligen avslag. Dock är det endast ett yttrande då kommun ej har någon vetorätt. Två av ärendena är befintliga gymnasieskolor som vill utöka med fler program. Varför avslår kommun dessa kan man fråga sig. Svaret från dem brukar vara att dessa program inte tillför kommunen något eftersom man har dessa i ”sina” skolor. Med andra ord vill man inte ha konkurrens om eleverna. Man har helt missat vem man till för nämligen barn och ungdomarna, inte systemet. 🙂

   Må gott!

   Jari

   • Uppenbarligen ännu ett incitament för maktskifte. S bör få möjlighet att vila, Växelbruk är nyttigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s