Samtal om utmaningar och trygghet i Eskilstuna

Idag träffade jag flera elever från gymnasieskolan för samtal om politiken i Eskilstuna. Det var bra samtal om de utmaningar som Eskilstuna har inom tex utbildning och arbetsmarknad. Dessa samtal ger så otroligt mycket och är viktiga i vår förnyelse som parti i Eskilstuna. 

Idag släppte SKL sin rapport om öppna jämförselse av trygghet och säkerhet. Eskilstuna har en rejäl utmaning inom området och det kommer krävas ett stort arbete för att bli bättre och det ska vi bli. Eskilstunas placering blev plats 235 av 290 kommuner och det är inte godkänt. För att skapa ett bättre Eskilstuna så krävs det att vi gemensamt tar ett ansvar för vår stad och varandra. Startar vi där så har vi kommit en bra bit på vägen till ett bättre Eskilstuna vilket vi alla vill uppnå.

En annan ranking kom häromdagen och det var den årliga ungdomskommun rankingen från KFUM. I den rankingen har vi glädjande tagit ett bra steg uppåt. För 2012 hamnade Eskilstuna på plats 131 jämfört med 2011 som var plats 198. Alltid kul med framsteg!

I Eskilstuna-Kuriren idag skriver jag tillsammans med vår partisekreterare Kent Persson om att alla jobb är lika betydelsefulla. För oss moderater är det självklart dock är det inte för alla partier. Ikväll väntar uppföljningsmöte från trygghetsvandringen som vi i Trygga Eskilstuna genomförde i somras. Vilket sammanträffande att ha den samtidigt som SKL´s rapport kom om trygghet och säkerhet.

 

En reaktion på ”Samtal om utmaningar och trygghet i Eskilstuna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s