Två dagar kvar av veckan…

Denna vecka har varit fylld av bra samtal, möten och besök. Hade mycket givande och inspirerande samtal med ungdomarna på Nuevo i Eskilstuna. Vi diskuterade mycket kring arbetsmarknaden och utbildningen i Eskilstuna. Under samtalet kom det många bra idéer och förslag på förbättringar inom många områden. Kreativitet och drivkraften var hög under vårt möte vilket var riktigt kul!

Besökte IAC och Granlund Tools AB tillsammans med kommunstyrelsens arbetsutskott. Första gången jag besökte dem och det var riktigt intressant att få höra dem berätta om sin verksamhet. Återigen så fick jag höra att företagen har svårt att hitta rätt kompetens i Eskilstuna. Detta är oroväckande att företagen i Eskilstuna har så svårt att hitta rätt kompetens. Utbildningsområdet i Eskilstuna har en riktig utmaning här.

Idag besökte Anna Kinberg Batra, gruppledare för moderaterna i riksdagen, Eskilstuna. Vi besökte St:Eskils gymnasium för samtal med elever och lärare. Det var mycket givande och bra samtal där många bra synpunkter och förslag lyftes fram för att göra skolan bättre i Eskilstuna. Vi skrev idag en debattartikel i Eskilstuna-Kuriren om skolans viktigaste verktyg, lärarna!

Efter vårt besök på St:Eskil gymnasium så blev det en kort kampanj för mig på torget med partikollegorna för att senare träffa justitieminister Beatrice Ask som besökte Eskilstuna.  Tillsammans med övriga kollegor så samtalade vi med Beatrice Ask om vilka utmaningar det finns samt vad som är på gång inom hennes område.

Man kan sammanfatta denna dag samt vecka som riktigt givande och bra! Nu laddar jag för en riktigt bra säsongs avslutning i F1 på söndag! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s