Viktig resa med Eskilstuna Marknadsföring och delar av näringslivet i Eskilstuna

Resan till Åre med Eskilstuna Marknadsföring och företagare från Eskilstuna var en riktigt bra resa. Vi träffade fler företagare från Åre som berättade om deras resa samt samverkan mellan alla aktörer i Åre. Det slående var att varumärket Åre är stort och viktigt för kommunen och näringslivet. Det visar vikten av att bygga och vårda ett varumärket. Det var mycket intressant att samtal med aktörerna kring varumärket eftersom Eskilstuna nu har startat arbetet kring varumärket Eskilstuna. Det är och kommer vara ett viktigt arbete för Eskilstuna!

Givetvis så träffade vi näringslivschefen i Åre som berättade hur kommunen jobbade med näringslivet. Han berättade att man lagt ner ett stort arbete tillsammans med näringslivet för att få Åre att bli attraktivt även under sommarsäsongen. Där kommer satsningen från bl a Holiday Club in. Det var extra intressant att se hur kommun hade jobbat med finansieringen av bl a TV Sport Arena samt badet. Hmm…inte riktigt samma modell som i Eskilstuna.

Sedan träffade vi Destination Åre som är deras destinationsbolag. Bolaget ägs till 100% av näringslivet och kommun deltar i olika projekt med finansiering. Gillar denna modell där näringslivet äger bolaget helt. Frågan om vad som var framgångsfaktorer i arbetet så kom två viktiga faktorer fram. Det var nämligen värdskapet och samverkan. Dessa faktorer hade man jobbat långsiktigt med i Åre. Där har Eskilstuna en stor potential och utmaning!

Nu väntar flyget hem från Åre/Östersund Airport! Det tog Åre två år av förhandling att få sitt namn tillsammans med Östersunds på flygplatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s