Fristadstorget

Frågan om Fristadstorgets ombyggnad vållar het debatt i Eskilstuna. I frågan om torget så vill vi moderater tillsammans med allianspartierna vänta med ombyggnaden av torget. Man bör först lösa frågan om bl a bussterminalen. Är själv väldigt förvånad över hur man har hanterat frågan från majoriteten. Man har påstått att det finns siffror bakom de 64 miljoner som man nu påstår att det skall kosta. När man ber om handlingarna så säger man att det är arbetsmaterial och inte kan visas upp. Dock har man tagit beslut på att börja bygga utan att nämnden har fått sett siffrorna eller arbetsmaterialet. Säger bara helt otroligt! Svårt att kalla det för folklig förankring!

Sedan undrar jag om man fört samtal med fastighetsägarna i frågan om att vara med och finansiera torget? I andra kommuner så har man fått med fastighetsägarna i denna typ av investeringar. Misstänker att man inte har det eftersom de inte är med.

Här finner ni tävlingen man hade senast om ombyggnaden av Fristadstorget.

Igår så hade vi ett gemensamt kommunstyrelsemöte i Mariefred med Västerås, Enköping och Strängnäs. Under mötet lyftes flera områden där vi har potential att skapa bra samverkan mellan kommunerna. Nu börjar ett arbete och en ny träff är planerad till våren 2013.

Under lunchen hade vi moderater kampanj på Fristadstorget kring skolfrågor. Många bra samtal med medborgarna kring skolan hade vi. Idag finns vi på Fristadstorget mellan kl.11.45-12.15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s