Manifestation och Härjedalens fjällmuseum

På tisdag kl.12.00 så sker en manifestation mot den senaste tidens våldshandlingar i Eskilstuna. Detta är bra och jag hoppas att många har möjlighet att delta i denna manifestation.  Det är drygt 3,5 år sedan vi i Eskilstuna hade vår senaste stora manifestation mot våldet i Eskilstuna. Det var i samband med branden mot Statt. Sedan är det dags att gå mer från ord till handling i Eskilstuna. Frågan som dyker upp hos mig är ganska enkel. Har majoriteten i Eskilstuna lyckats att skapa ett tryggare Eskilstuna under dessa år eftersom de har ett ansvar för utvecklingen av staden? Vi har stora utmaningar med sociala problem, hög ungdomsarbetslöshet och skolan för att nämna några områden i Eskilstuna. Det krävs hårt arbete och långsiktighet.

Nästa vecka har vi kommunstyrelsens arbetsutskott och det ska bli intressant att få ta del av mer information kring dessa händelser. Nu har man endast fått all information via media. Nästa möte som Trygga Eskilstuna har är den 14 september och där kommer säkert frågan att diskuteras också.

Idag har vi upplevt regn i Funäsdalen och då passade vi på att besöka Härjedalens fjällmuseum. Det var ett mycket vackert och trevligt museum. Besöket var värt varje krona som entrén kostade. Se bildspel från besöket.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s