Alliansen satsar på gymnasieskolan

Alliansen i Eskilstuna gör en satsning på gymnasieskolan i Eskilstuna. Den sänkning av gymnasiernas teoretiska program med 5000 kronor slår väldigt illa mot alla gy-skolorna. Eftersom nästan 600 elever berörs är det lätt att förstå vilken stor kvalitetssänkning detta innebär. Därför tillsätter alliansen 5000 kronor per elev på ekonomiska och samhällsvetenskapliga samt 2000 till natur för att ge dessa program en återställd skolpeng.

Under kommunstyrelsens arbetsutskott igår fick vi dragningar kring frågorna Parken Zoo, Bad/Arena och Fristadstorget.

Rapporten gällande Parken Zoo var genomförd av PWC och den var mycket bra och grundlig. Slutsatsen var att sälja hela Parken Zoo eller behålla den. Dock ska kommun äga marken vid en försäljning. Helt rätt! Moderaternas ståndpunkt gällande Parken Zoo är att den ska sälja ut och har så varit i många år. Den ståndpunkten förstärktes genom denna rapport enligt mig.

När det gäller Fristadstorget så fick vi en gestaltningbeskrivning/rapport och den visade upp ett vackert torg. Inget orda om det enligt mig. Dock så är inte Fristadstorgets förnyelse  prio ett i dagsläget. Vi har flera andra utmaningar inom Eskilstuna kommun som står före i kön än en upprustning av torget.

Gällande badet så fick vi en bra rapport av olika förslag av badhus. Styrgruppen har jobbat bra och grundligt i frågan om hur ska badhuset se ut och innehålla. Hade en klar favorit av de tre förslagen som presenterades. 🙂

Hade ett mycket intressant och trevligt besök på Mälsåkers slott tillsammans med Sparbanksstiftelsen Rekarne igår kväll. Ett underbart vacker slott på en lika underbar plats i Sörmland. Se bildspelet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s