Viktigt och bra arbete på Nuevo i Eskilstuna

Träffade igår personal och ungdomar på Nuevo i Eskilstuna. Nuevo är ett regionalt samarbetsprojekt mellan några kommuner i Sverige. Projektet riktar sig till arbetslösa unga vuxna i åldern 18-29 år, som tagit emot ekonomiskt bistånd under en lång tid och som har särskilda behov. Målet är att utifrån ungdomarnas behov, erbjuda stöd som ska leda till jobb och egen försörjning. Projektet är förlängt nu tom juni 2014.

Vi hade mycket bra samtal om deras situation samt vilka utmaningar som finns och vi pratade mycket om hur kan vi göra Eskilstuna bättre för alla unga. Det var ett mycket glatt och öppet gäng jag möte samt en mycket engagerade personal. Den återkommande frågan var jobb, jobb och jobb. Sedan kom frågor upp såsom ny lokal för verksamheten och praktikplatser. Nuevo är ett bra och viktigt projekt för ungdomarna och det kommer bli fler möten och samtal med Nuevo i framtiden.

Kommer under 2012 arbete i den arbetsmarknadspolitisk beredningen som är tillsatt i Eskilstuna kommun. Kommer bli ett mycket intressant och givande arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s