Utmaningar och landstingsfullmäktigepremiär

Denna vecka har jag varit på mitt första landstingsfullmäktigemöte i Nyköping. En skillnad mot fullmäktigemötena som vi har i Eskilstuna på flera områden. Man kan ju säga utan att ta i för mycket att landstinget i Sörmland har stora utmaningar framför sig. Det är bara att kavla upp ärmarna och skapa Sveriges bästa vård för oss i Sörmland.

Var i Malmköping och träffade partikollegor under måndagen och samtalade om moderaternas nya idéprogram. Jessica Polfjärd, riksdagsledamot från Västerås, och Erik Bengtzboe, förbundsordförande MUF, var med under kvällen och inspirerade deltagarna. Det kändes bra när man efter kvällen åkte mot Eskilstuna.

Onsdagen gick skolans tecken, nämndmöte med barn-och utbildningsnämnden och flera viktiga ärenden skulle avhandlas. Investeringar samt behov och prioriteringar för skolan var punkter som avhandlades. Där kommer vi från Alliansen att ha egna förslag vilket innebar att vi ej deltog i beslutet för förmån för vårt egna förslag som kommer senare. Sedan var det ansökningar från fristående skolor som vill starta verksamhet i Eskilstuna och ge våra elever och föräldrar valfrihet och kunskaper. Här var det som vanligt nej från majoriteten dvs socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet utom på en punkt nämligen Näshulta skolan. Deras ansökan var vi helt eniga i nämnden om att yrka bifall till. Även vänsterpartiet som är emot allt som är privat var för den ansökan…men man ska ha i tankarna att den 12 maj ska vi i nämnden besluta om Näshultas kommunala skolans vara eller icke vara. Vi från Alliansen är emot en nedläggning av den kommunala skolan i Näshulta.

Delårsrapporten för kvartal 1 hade kommit för skolan och Eskilstunas skolor har en stor utmaning framför sig både ekonomiskt och resultatmässigt.

Stundande dagar innebär påskhelg och det bär iväg till snön. Blir skidåkning i Funäsdalen och avkopplande dagar med familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s