Skolan har monterats ner av (s) och (v) i Eskilstuna

Idag kunde vi återigen läsa en artikel om resultaten i Eskilstunas skolor och det är ingen munter läsning. År efter år har socialdemokraterna tillsammans med vänstern skurit ner för eleverna i Eskilstunas. Man ska inte glömma det när man pratar om skolan. Vi moderater har hela tiden velat satsa mer resurser till skolan och lovar nu en satsning på 350 miljoner kronor om vi får majoriteten den 19 september. Men pengar är inte allt inom skolvärlden. I mina ögon så är ledarskapet en mycket viktig faktor för att nå framgång inom skolan och vi vill också satsa på ledarskapsutveckling. En bra rektor skapar en stimulerande skolmiljö och har rätt lärare på rätt plats samt att elevvården stärks. Eskilstuna ska ha lärare som stimulerar sina elever att söka mer kunskaper och skapar en stimulerande studiemiljö i skolan. Då kommer vi får de resultat i skolan som vi önskar för att bli Sveriges bästa skola.

Kunde senare i tidningen läsa om att NTI gymnasiet stängt ute ungdomsförbund från att besöka skolan i syfte att informera om valet och om sitt parti. Inte ok enligt mig. Självklart ska alla ungdomsförbund få besöka skolorna, det är viktigt att elever får träffa och prata med ungdomsförbunden. Så NTI öppna dörren till demokratin…..

Sedan läste jag i Folket om valstugorna på torget…ja, vad ska man säga…Jag tror personligen att valstugorna har fått en mycket mindre betydelse för väljarna idag, men de är en viktigt och bra funktion för alla som jobbar med valet. Det är nämligen hjärtat i valrörelsen

2 reaktioner på ”Skolan har monterats ner av (s) och (v) i Eskilstuna

 1. Du har inte läst på inför fullmäktigemötena och budgetdebatterna va? Varje år under förra mandatperioden sköt vi till resurser till skolan. Under 2006 och 2007 lika dant. Från att barn och utbildning bildades 1997 så har nämndens budget ökat från 1200 miljoner till idag över 1600 miljoner. En del har gått till löneökningar, men en stor del har gått till kvalitetsförbättringar och till höjd elevpeng. Det räcker inte, det måste till mer. Men att säga att vi år ut och år in bara har skurit på skolan är helt enkelt inte sant.

  /Jimmy

  • Hej Jimmy,

   Nu har du förklarat för mig hur mycket ni har satsat på skolan i kommun. Tala då om för mig varför resultaten är så dåliga i Eskilstuna. Varför erbjuder inte majoriteten våra skolungdomar en bra utbildning i Eskilstuna? Undersökning efter undersökning har visat att skolan i Eskilstuna inte håller måttet. Vi moderater vill däremot satsa på mer resurser till skolan, ledarskapsutbildning och på lärarna för att våra elever ska nå kunskapsmålen och mer därtill. Pricken över i:et är när skolan behöver en satsning, då skär ni ner skolpengen ordentligt för eleverna.

   Hälsningar
   Jari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s